KÜLTÜR SANAT
Giriş Tarihi : 07-11-2023 11:32

Sivrihisar'daki tarihi hamam turizme kazandırılmayı bekliyor

İYİ Parti Sivrihisar İlçe Başkanı Recep Toptaş, tarihi hamamın içler acısı durumuna dikkat çekerek turizme kazandırılması çağrısında bulundu.

Sivrihisar'daki tarihi hamam turizme kazandırılmayı bekliyor

Toptaş, 'Kadim ilçemiz, tarihi yapılar bakımından ülkemizin en zengin ilçelerinden biridir. İlçemizde 'Gönül Dağı' dizisinin çekimlerinin yapıldığı ve asıl adı Yazıcıoğlu kayaları olan Ermeni Hamam'ı gibi tarihi yapılar, ılıklık, sıcaklık, külhan ve su deposu bölümleriyle günümüze kadar ayakta kalmayı başarmıştır.

Sıcaklık bölümünün kapısındaki kabartmaya göre bu tarihi eserin 1867-1868 yıllarında yapıldığı tahmin edilmektedir. Ancak bu tarihi eser, yıkılmaya yüz tutmuş bir harabe halinde bulunuyor ve bu manzara vicdanları sızlatıyor. Son yıllarda ilçemiz, tarih, kültür ve inanç turizmi için önemli bir destinasyon haline geldi. Ancak Ermeni Hamam'ının kötü durumu, gelen ziyaretçiler tarafından da üzüntüyle karşılanıyor.

İlçemizde bulunan bu tarihi yapı, tarihi mekanların ve Ermeni Kilisesi'nin olduğu güzel bir konumda bulunuyor. Bu tarihi eserin restore edilerek hem yok olmasının önüne geçilmeli hem de turizme kazandırılmalıdır.

Günümüzde ziyaretçilerin en çok tarihi mekanlarda ve nostaljik alanlarda dinlenmeyi tercih ettikleri göz önüne alındığında, bu tarihi yapının bir an önce restore edilip restoran veya çay bahçesi olarak kullanılmasının ilçemiz turizmi için büyük fayda sağlayacağına inanıyorum.

İlçemizi yönetenler ve vakıflar, bu tarihi yapıya sahip çıkarak, onun virane bir halde kalmasına izin vermemelidir.' dedi.

AdminAdmin