GÜNCEL
Giriş Tarihi : 12-03-2024 02:25

Kurt, Ataç ve Ünlüce’den miting gibi dernek ziyareti

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan (EBBB) Adayı Ayşe Ünlüce ile birlikte Eskişehir Kırım Derneği’ni ziyaret etti. CHP Eskişehir İl Başkanı Talat Yalaz ve CHP Eskişehir Milletvekili İbrahim Arslan’ın da katıldığı ziyarette, Başkanlar ve Ünlüce büyük bir coşku ile karşılandı. Ziyaret küçük bir miting havasında gerçekleşti. Eskişehir Kırım Derneği Başkanı Recep Şen, yönetim kurulu ve üyeleri üçlüyü dernek binası önünde karşıladı. Kalabalık dernek binasına sığmadığı için konuşmalar bina önünde gerçekleşti. Ayrıca ziyaret sırasında 9 yaşındaki Eymen Özbek, Kazım Kurt, Ahmet Ataç ve Ayşe Ünlüce’ye futbol topu imzalattı.

Kurt, Ataç ve Ünlüce’den miting gibi dernek ziyareti

31 MART YEREL SEÇİMLERİ ESKİŞEHİR VE TÜRKİYE İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

Kırımlı soydaşlarına, Eskişehir Kırım Derneği Başkanı Recep Şen ve yönetim kurulu üyelerine samimiyetler, ilgi ve destekleri için teşekkür eden Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Eskişehir Kırım Derneği’nin yeni Başkanı Recep Şen ve Yönetim Kurulu Üyelerine hayırlı olsun dileklerini iletti. 31 Mart yerel seçimlerinin Eskişehir ve Türkiye için çok önemli olduğunu vurgulayan Başkan Kurt, “Bu önemi vurgulamak için kapı kapı çalışıyoruz. İnsanlara anlatmaya çalışıyoruz. Eskişehir'de farklı bir belediyecilik var. Bu farklı belediyeciliği yaratan sizlersiniz. Sizlerin yıllardır vermiş olduğu destekle, 25 yıldır Yılmaz Hoca, 20 yıldır Ahmet Ataş ve 10 yıldır da Kazım Kurt, iktidara rağmen başarılı belediye başkanlığı yaptı.  Yapış olduğumuz belediyecilik, bütün Türkiye'de takdir görüyor ve örnek gösteriliyor. Önümüzdeki dönemde de bu kadroya Yılmaz Hoca'nın yerine Ayşe Ünlüce'yi alarak devam etmek istiyoruz” dedi. Kırımlı soydaşlarından destek isteyen Başkan Kurt, “Bu ülke doğru yönetilmiyor. 14 ve 28 Mayıs'ta herhangi bir sebeple başka partiye oy vermiş olabilirsiniz. İyi olsun diye verdiniz. Doğru yapsın diye verdiniz. Tayyip Erdoğan Türkiye'yi uçuracağım dedi, onun için verdiniz. Ama ne oldu? 14 ve 28 Mayıs'ta mazot 18 liraydı. Bugün 43 lira. Dolar 19 liraydı, bugün 33 lira. Kötü yönetiliyoruz. Bu kötü yönetilmenin adaletli olarak paylaşılması da mümkün değil. Türkiye'nin yüzde biri Türkiye servetinin yüzde 40’ın sahip. Bu bir yanlıştır. Bunu düzeltmek için bizim 31 Mart seçimlerini kazanmamız lazım. Eskişehir'de kazanalım, İstanbul'da kazanalım, Ankara'da kazanalım ve iktidara bir uyarı yapalım. Diyelim ki yanlış yapıyorsun. Bu yanlışlıklarla bu iş olmaz, diyelim” şeklinde konuştu.  

“İKTİDAR RUSYA BİZDEN DOMATES ALMAKTAN VAZGEÇER DİYE KIRIM'I GÖRMEZDEN GELİYOR”

Türkiye’nin Kırım politikasına da değinen Başkan Kurt, “Kırım'da insanlar yanıyor. Kırım'da insanların sıkıntısı var. Kırım'da ne olacağı belli olmayan bir gelecek var. Bu bizi rahatsız ediyor. Ama iktidarı rahatsız etmiyor. İktidar, Rusya bizden domates almaktan vazgeçer diye Kırım'ı görmezden geliyor. Böyle dış politika olmaz. Ukrayna'yla Rusya savaşıyor. Ne olacağı belli değil ama cezayı bizim Tatarlar çekiyor. Şu anda Eskişehir'de üç yüze yakın soydaşımız yurtlarda kalıyor. Yanlış bir politikanın sonucu bütün dünyaya mal oluyor. O nedenle bu uyarıyı Eskişehir'de bizim daha çok yapmamız lazım. Tatarlar olarak bizim arkamıza durmanızı bekliyorum” dedi.

31 MART'TA GÜZEL ŞEYLER OLACAK

Eskişehir’de yaklaşık 25 yıldır iktidarda olduklarına dikkat çeken Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, “Bu 25 yıl içinde Eskişehir'i çok iyi noktaya getirdik. Eskişehir vatandaşlarımızın sayesinde, sizler

 

 

sayesinde çok iyi noktalara geldi. Özellikle bu güzel desteklerinizden dolayı çok teşekkür ediyorum. Ülkede derin bir yoksulluk var. Kendileri açıkladılar 4 milyon 400 bin haneye sosyal yardım yapıyoruz dediler. Bu yaklaşık 20 milyon kişiye tekabül eder. Buna üzüleceklerine reklam yapar gibi övünerek söylüyorlar. Bizler de sosyal yardım yapıyoruz. Ama hiçbir zaman bunlarla övünmedik. Bu 31 Mart’taki seçim çok önemli. Eğer bu seçimde yine çok oy alırlarsa bundan sonra mümkün değil tutamayız. 4 yıl sonra bir seçim var. Bu zaman zarfında ne vergileri tutabilirsiniz, ne doları tutabilirsiniz, ne mazotu tutabilirsiniz, ne elektriği, ne de doğalgazı tutabilirsiniz. O nedenle bir sarı kart göstermemiz lazım. Bu yıl emeklilerin yılı olacak dedi. Ne yılıysa artık sürünme yılı herhalde. Emekli dostlarımız ellerini vicdanına koysun, artık oyunu vermesin.  Onun için hep beraber bir sarı kart gösterip bundan sonra da oy alamazsınız demek anlamına getirelim. Ben sizlerin bu konuda ne kadar duyarlı olduğunuzu biliyorum. 31 Mart'ta güzel şeyler olacak. Güzel bir bahar olacak” diye konuştu.

YENİ KURDUĞUMUZ HALK EKMEK TESİSİMİZİN KAPASİTESİNİ ARTTIRMAK ZORUNDA KALDIK!

CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Av. Ayşe Ünlüce, Eskişehir’in birçok farklı kültürü içinde barındırdığını ifade ederek, “Eskişehir'deki bu güzel yaşamı, özgür yaşama, tutkumuza sahip çıkmak, kimse bunu bozmasın istiyoruz. Çeyrek asırdır bu kenti yöneten başkanlarımız bize bu şehri hediye ettiler. Bizler bu hizmetlerin son bulmaması için bu yolda yürümeye devam etmek istiyoruz” dedi. Ekonomik şartlarında her geçen gün ağırlaştığını söyleyen Ayşe Ünlüce, “Biz hangi mahallemize gitsek, hangi vatandaşımıza dokunsak bizden ilk istedikleri ‘Halk Ekmek büfelerinin sayısını arttırın’ oluyor. Ekonomik şartlar vatandaşın belini büküyor. Yeni kurduğumuz Halk Ekmek tesisimizin kapasitesini arttırmak zorunda kaldık. Vatandaşımızın uygun fiyatlı ürün ekmek, uygun fiyatlı ürün tüketmek istiyor” diye konuştu.

 

 

 

AdminAdmin