MANŞET
Giriş Tarihi : 07-11-2023 16:44

Küpeli: Eskişehir'deki fabrika sayısının 2030 yılında 1250’ye ulaşmasını hedefliyoruz

Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Nadir Küpeli, Eskişehir'e yönelik sanayi yatırımlarının hızla sürdüğünü belirtirken. Yaptığı açıklamada, "Yeni yatırımların devam etmesiyle birlikte bölgemizdeki fabrika sayısının 2025 yılında 1000'e, 2030 yılına gelindiğinde ise en az 1250'ye çıkması hedeflenmektedir" dedi.

Küpeli: Eskişehir'deki fabrika sayısının 2030 yılında 1250’ye ulaşmasını hedefliyoruz

Tepebaşı Kaymakamı Sadettin Yücel, Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi (EOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli'ni ziyaret etti.

Ziyaretin memnuniyetini dile getiren Eskişehir OSB Başkanı Nadir Küpeli, Eskişehir'in hızla büyüyen sanayisi, yürütülen projeler ve faaliyetler hakkında Yücel'e bilgi verdi.

Küpeli, Türkiye'nin en büyük OSB'lerinden biri olarak sundukları avantajlarla cazip bir bölge olduklarını ve son yıllarda yatırımcı talebinin arttığını ifade etti. "Organize Sanayi Bölgemizde toplamda 888 firma faaliyet gösteriyor. Bunlardan 630'u üretimde bulunurken, diğer firmaların fabrika inşaatları sürüyor. Çalışan sayımız 48 bin kişiyi aştı. Son 5,5 yılda OSB'den yatırımcılara 3,5 milyon metrekare yeni arsa tahsis ettik. Yatırım konusundaki başarıyı sürdürmeyi hedefliyoruz. Yerli ve yabancı yeni yatırımcılarla görüşmelerimiz devam ediyor. Yeni yatırımlarla birlikte bölgemizdeki fabrika sayısının 2025 yılında 1000'e, 2030 yılında ise en az 1250'ye çıkması planlanıyor." dedi.

Tepebaşı Kaymakamı Sadettin Yücel, Eskişehir'in eğitim, kültür ve sanat şehri olduğu kadar önemli bir sanayi kenti olduğunu belirterek, Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi'nin bu önemli yapıya büyük katkı sağladığını vurguladı. Yücel, şehrin ekonomik yapısını güçlendirmek adına kaymakamlık olarak her türlü adımda destek sunmaya hazır olduklarını ve yeni sanayi yatırımlarındaki olumlu artış trendinin memnuniyet verici olduğunu ifade etti.

AdminAdmin