GÜNCEL
Giriş Tarihi : 16-12-2023 01:14

Ev Hırsızlıklarına Karşı Toplum Bilincini Artırmak İçin Yeni Adımlar

Ev Hırsızlıklarına Karşı Toplum Bilincini Artırmak İçin Yeni Adımlar

Hırsızlık vakalarının büyük bir çoğunluğunun gün içinde meydana geldiği bilinirken, bu durumda apartman kapılarının açık bırakılmasının etkisi büyük. Diyafon zili çalındığında kapıyı sorgulamadan açmanın, hırsızlık olaylarına zemin hazırladığı ifade ediliyor.

Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü, bu tür hırsızlık vakalarını önlemek amacıyla vatandaşlara yönelik bilinçlendirme çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda, 683 müstakil ev ve apartman giriş kapısına özel stickerlar yapıştırılarak, "Kapınızı Kapalı Tutun Çünkü Hırsızlar Açık Kapı Sever" uyarılarına yer verildi.

Açıklamalarda bulunan yetkililer, vatandaşların kapı güvenliğine daha fazla önem vermesini, kapıyı bilinçsizce açmamalarını ve evden ayrılırken kapıları kilitlemeleri gerektiğini vurguladı. Bu tedbirlerin ev hırsızlığı vakalarını azaltmada etkili olabileceği ve toplum bilincinin artırılmasında önemli bir adım olduğu belirtildi.

Yapılan çalışmalarla, ev sahiplerinin güvenlik konusunda daha bilinçli davranmaları ve hırsızlık olaylarına karşı daha dirençli olmaları amaçlanıyor. Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü, vatandaşların güvenliğini sağlamak adına benzer çalışmaların devam edeceğini kamuoyuna duyurdu.

AdminAdmin