GÜNCEL
Giriş Tarihi : 27-11-2023 12:47

ESKİŞEHİR'İN 18. HALK MERKEZİ SEVİNÇ MAHALLESİ'NE AÇILDI

Halk merkezi çalışmalarını “Halk için Halk Merkezleri” sloganı ile sürdüren Odunpazarı Belediyesi, Eskişehir’in 18’inci halk merkezini Sevinç Mahallesi’ne açtı. Sevinç Halk Merkezi’nin açılış töreninde konuşan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, “Sevinç Mahallemizi seviyoruz. Onlara hizmet etmek bizim için en temel görevlerden birisidir. Bu merkez hepimize hayırlı olsun. İnşallah bunun içinde acılı günlerimiz az, sevinçli günlerimiz çok olsun” dedi.

ESKİŞEHİR'İN 18. HALK MERKEZİ SEVİNÇ MAHALLESİ'NE AÇILDI

Çağdaş toplumun kurulmasına; sağlık, eğitim, çevre, kadın ve engelli haklarının savunulmasına; sanatın, kültürün ve vatandaşların kişisel gelişimine katkıda bulunmak için Eskişehir’e 17 halk merkezi kazandıran Odunpazarı Belediyesi, 18’inci halk merkezini Sevinç Mahallesi’ne açtı. Sevinç Mahallesi 231. Sokak NO:94 adresinde yer alan “Odunpazarı Belediyesi Sevinç Halk Merkezi’nin” olduğu binada halk merkezi dışında; taziye evi, muhtarlık ve doktor odası da bulunuyor. Sevinç Halk Merkezi’nin açılış törenine Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’un yanı sıra CHP Eskişehir Milletvekilleri Utku Çakırözer, Jale Nur Süllü, İbrahim Arslan, Sevinç Mahalle Muhtarı Tekin Işınlı, Odunpazarı Kent Konseyi Başkanı İsmail Kumru, CHP Odunpazarı İlçe Kadın Kolları Başkanı Gül Aldemir ile çok sayıda Sevinçli katıldı. Törende Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, CHP Eskişehir Milletvekilleri Utku Çakırözer ve İbrahim Arslan ile Sevinç Mahalle Muhtarı Tekin Işınlı birer konuşma yaptı. 

BİR SÖZÜMÜZÜ DAHA HAYATA GEÇİRDİK

Vizyon projeler arasında yer alan bir sözü daha hayata geçirdiklerini söyleyen Başkan Kurt, “Bu bölgede önemsediğimiz ve en büyük mahallelerden biri olan Sevinç Mahallesi'nde bir taziye evi açacağımızı, temel ihtiyaçlarımızı buradan karşılayacağımızı söylemiştik. Kireç, Çavlum, Ağapınar ve Sevinç'te taziye evlerimizi bitirdik” dedi. Bu binanın sadece taziye evi ya da halk merkezi olarak değerlendirilmemesini gerektiğini ifade eden Başkan Kurt, aynı binada market ve fırın da olacağını duyurdu. Sevinçlilerin temel ihtiyaçlarını daha kolay ve daha ucuza karşılamalarını sağlayacak bir ortam hazırlayacaklarını belirten Başkan Kurt, bina da halk merkezi dışında muhtar ve doktor odası ile Sevinçlilerin çeşitli sıkıntılarını gidereceği bir taziye evinin de olduğunu söyledi. 

SEVİNÇ'İ BİRLİKTE YÖNETELİM!

Sevinç Mahallesi’ne mahalle meclisinin kurulmasının yakışacağını dile getiren Başkan Kurt, “Bu Mahalle Meclisi'ni birlikte kuralım, birlikte değerlendirelim. Muhtarımız olsun, öğretmenlerimiz olsun, din görevlilerimiz olsun, sivil toplum örgütünün temsilcileri olsun, Sevinç'i birlikte yönetelim. Sevinç'te temel ihtiyaçları nasıl gidereceğimizi birlikte tartışalım ve buradan gerçekten bir mahallenin taleplerini dile getiren bir ses çıksın ve mahallenin taleplerini de çözen bir yönetim oluşsun. Bunu bir gerçekleştirelim. Bunları gerçekten yaparsak Sevinç, şehre örnek bir mahalle olabilir” diye konuştu. Sevinç Mahallesi halkından merkezi hükümetin Sevinç'e verdiği sözlerden kaçının yerine getirildiğini düşünmesini isteyen Başkan Kurt, konuşmasına şu sözlerle devam etti: “Yerel yönetimlerin Sevinç'e verdiği sözlerden kaçı yerine getirildi? Bunu kıyaslamanızı istiyorum. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak; soldan, sosyal demokrasiden, halktan yana bir parti olarak bu çözümleri halk için gerçekleştirdik. Sizin de 20 yıldır verdikleri sözleri tutmayanları artık cezalandırmanız gerek. Artık onların desteğini geri çekmeniz gerekir. Alpu yolu hala bir sorun. Ve bu yol, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti için devede pire. Bu yolu yapmak bu kadar zor mu? Bu yolu yapmak mümkün değil mi? Bunu sorgulamanızı istiyorum. Eğer bu sorgulama gerçekleşirse, bu iş ancak düzelir. Doğalgaz burada temel bir ihtiyaç değil mi? Ama bir çözüm de yok. 

“SEVİNÇ MAHALLEMİZİ SEVİYORUZ”

Burada kömür santrali yapmaya, kömür ocağı açmaya çalışıyorlar. Bunların hepsine itiraz ettik. İtirazımızın temeli, Türkiye madenlerini işlemesin diye değil. Türkiye zenginleşmesin diye değil. Türkiye'de halk refaha, feraha ulaşmasın diye değil. Tersine bunlar olsun, ama halka, çevreye zarar vermeden olsun. İnsanların sağlığını koruyarak olsun. İnsanları Avrupai bir biçimde yaşatarak olsun istiyoruz. Mücadelemizin sebebi budur. Bu konuda bize destek oldunuz, destek olacaksınız, onu da biliyorum. Sevinç mahallemizden beklentimiz büyüktür. Sevinç Mahallemizi seviyoruz. Onlara hizmet etmek bizim için en temel görevlerden birisidir. Bu merkez hepimize hayırlı olsun. İnşallah bunun içinde acılı günlerimiz az, sevinçli günlerimiz çok olsun.”

KAZIM KURT ODUNPAZARI’NDA KALICI ESERLER YAPTI

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’un Odunpazarı’nın mahallelerinde kalıcı eserler yaptığını söyleyen İbrahim Arslan, bu eserlerin halkın gündelik hayatına dokunan sosyal, halkçı ve bütünüyle toplumcu eserler olduğunu vurguladı. Sevin Halk Merkezi’nin Eskişehir’e hayırlı uğurlu olmasını dileyen Arslan, Başkan Kurt’a teşekkür etti. 

ARADAKİ FARK AKLA KARA KADAR AÇIK

Sevinç Mahallesi’ne böyle bir eser kazandırdığı için Başkan Kurt’a teşekkür eden Utku Çakırözer, Odunpazarı Belediyesi’nin her zaman zor zamanlarında halkın yanında olduğunu kaydetti. Sevinç Mahallesi’ne daha önce Kömürlü Termik Santral yapılmasına engel olmak için geldiklerini hatırlatan Çakırözer, “Onlar bu bölgeyi zehirlemek ve tarımı bitirmek istemişlerdi, biz de bunu durdurmak istemiştik. Bu sefer de Sevinç halkına hizmet için geldik. Aradaki fark akla kara kadar açık” dedi. 

MUHTARDAN BAŞKAN KURT’A TEŞEKKÜR

Başkan Kurt’un her zaman Sevinç Mahallesi’ne destek olduğunu kaydeden Muhtar Tekin Işınlı, hem Sevinç Halk Merkezini mahallelerine kazandırdığı için hem de kendilerine verdiği destek için Başkan Kurt’a teşekkür etti. Konuşmaların ardından Başkan Kurt, protokolde bulunan isimler ve Sevinçliklerle birlikte halk merkezinin açılışını gerçekleştirdi. Açılışının ardından Başkan Kurt ve beraberindeki isimler Sevinç Halk Merkezi’ni gezdi. 

AdminAdmin