Çalışma Hayatı
Giriş Tarihi : 07-11-2023 12:28

Eskişehir Ticaret Odası Ekim ayı raporunu yayınladı

ETO, Ekim ayı raporunda Eskişehir'in ekonomik göstergeleriyle ilgili olarak ihracat, konut satışı, ödenen ve karşılıksız çek tutarlarına dair bilgilere yer verdi.

Eskişehir Ticaret Odası Ekim ayı raporunu yayınladı

Eskişehir Ticaret Odası, üyelerine ekonomik gelişmeleri yakından izleme fırsatı sunmak amacıyla hazırladığı Ekim ayı Eskişehir Ekonomik Göstergeler Raporu'nu yayınladı. Raporda, aylık ihracat performansı, ithalat ve ihracat rakamları, konut satışları, açılan ve kapanan işletme sayıları, 4A kapsamındaki zorunlu sigorta sayıları, ödenen çekler gibi verilere odaklanıldı. Ayrıca, karşılıksız çek işlemlerinin dağılımı, protesto edilen senetlerin dağılımı, merkezi yönetim bütçe gelir-giderleri, işsizlik oranları ve istihdam verileri, TÜFE oranları da raporda yer aldı.

Raporda, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre Eskişehir'de 2023 yılının son çeyreğine yaklaşılırken, ihracat rakamlarının bir önceki yılın ilk dokuz ayına göre %12,86 arttığı vurgulandı.

Ödenen çek tutarı %23,27 arttı

Rapora göre, Türkiye Bankalar Birliği verilerine göre Eskişehir'de ödenen çek tutarı, 2022 yılı Eylül ayında 1.405.023 TL iken, 2023 yılı Eylül ayında %23,27'lik bir artışla 1.732.013 TL'ye yükseldi. Ayrıca, raporda Eskişehir ekonomisine dair önemli bir detay daha paylaşıldı. Türkiye Bankalar Birliği verilerine göre Eskişehir'de karşılıksız çek işlemi tutarı, 2022 yılı Eylül ayında 8.659 (BİN) TL iken, 2023 yılı Eylül ayında %153,24'lük bir artışla 21.928 (BİN) TL'ye yükseldiği belirtildi.

ETO tarafından hazırlanan ve Eskişehir ekonomisine ait verilerin paylaşıldığı Eskişehir Ekonomik Göstergeler Ekim Raporu’nun tamamına erişmek isteyenler Eskişehir Ticaret Odası'nın sitesini ziyaret edebilirler.

AdminAdmin