GÜNCEL
Giriş Tarihi : 27-01-2024 19:48

BÜYÜKERŞEN'E YENİ GÖREV: TÜM CHP'Lİ BELEDİYELERİN GENEL KOORDİNATÖRÜ OLACAK

Eskişehir ilçe ve belediye başkan adaylarını duyurmak üzere yapılan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) tanıtım toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 86 yaşındaki Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen'in, Türkiye genelindeki tüm CHP'li belediyelerin yer alacağı bir komisyonun genel koordinatörlüğünü üstleneceğini ifade etti.

BÜYÜKERŞEN'E YENİ GÖREV: TÜM CHP'Lİ BELEDİYELERİN GENEL KOORDİNATÖRÜ OLACAK

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Eskişehir'e gelerek Cumhuriyet Halk Partisi'nin ilçe ve belediye başkan adaylarını açıklayacağı program için partililer ve vatandaşlarla bir araya geldi. Porsuk Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleşen etkinlikte, 31 Mart seçimlerinde adaylarını tanıtan Özel, Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ayşe Ünlüce için destek istedi. Programda dikkat çeken bir nokta, salonda yer yer boşlukların olmasıydı.

Özgür Özel, konuşmasında, "Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'de CHP'nin halkçı, şeffaf, çalmayan ve kaynakları vatandaşlara dağıtan belediyecilik anlayışına karşı çıkarak, büyük bir cephe oluşturuyor. Geçmişte birlikte hareket ettiğimiz kişileri karşımıza alarak, Türkiye'nin üzerinde yeni oyunlar kurmaktadır." şeklinde ifadeler kullandı.

"Türkiye İttifakı" adıyla seçime gireceklerini belirten Özgür Özel, Yılmaz Büyükerşen'in 1999'da Eskişehir'de başarılı bir ittifak kurduğunu hatırlatarak, 31 Mart'taki kazanacakları ittifakın adının "Türkiye İttifakı" olduğunu vurguladı. Özel, "Bizim işimiz muhalefetle kavga etmek değil. Bize savaş açanlar oldu, ama biz barış ilan ettik. Kumpas kuranlar oluyor, görüyoruz ama meşgul olmuyoruz. Yolumuz, Cumhuriyet Halk Partisi'ni ve Atatürk'ün ilkelerini savunarak Türkiye İttifakı'nı kurmaktır." dedi.

Ayrıca, 86 yaşındaki Yılmaz Büyükerşen'in, 31 Mart'tan sonra CHP tarafından oluşturulan bir kurulun genel koordinatörü olarak görev yapacağını açıklayan Özgür Özel, Büyükerşen'in Türkiye genelindeki CHP'li belediyelerin hizmetlerini koordine edeceğini ifade etti.

AdminAdmin