GÜNCEL
Giriş Tarihi : 25-11-2023 15:32

BAŞKAN BÜYÜKERŞEN’İN 25 KASIM MESAJI

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

BAŞKAN BÜYÜKERŞEN’İN 25 KASIM MESAJI

Başkan Büyükerşen, mesajında şu görüşlere yer verdi: “25 Kasım, Dominik Cumhuriyeti’nde 1960 yılında özgürlükleri için mücadele eden Mirabel Kardeşlerin vahşi bir şekilde katledildikleri utanç gününün yıldönümüdür. Bu nedenle 25 Kasım, Birleşmiş Milletler tarafından ‘Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’ ilan edilmiştir. Ne acıdır ki her 25 Kasım’da olduğu gibi yine kadına yönelik şiddet ve cinayetler artarak devam ediyor. Evde, işte, okulda, sokakta fiziksel ve psikolojik şiddete maruz kalan, çocuk yaşta evlenmeye zorlanan, namus veya töre adı altında yaşam hakları ellerinden alınan kadınlarımız artık kendilerine yönelik her türlü şiddete yüksek sesle ‘Dur!’ diyebilmelidir.  İşin toplumsal boyutunda ise her kadın cinayetinden sonra Bu son olsun’Başka canlar gitmesin’ demek maalesef cinayetleri önlemeye yetmediği gibi, bir sonraki vahim olaya kadar her şeyin unutuluyor olması da ayrıca üzücü bir durumdur.

 Son yıllarda hepimiz üzülerek takip ediyoruz ki, başta insan hakları olmak üzere, kadın hakları, hayvan hakları, çevre duyarlılığı gibi konularda sürekli geriye gidiyoruz. Bunun en son örneği de Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmesidir.  

Diğer yandan şiddetin önüne geçebilmemizin tek yolu aileden başlayan ve yaşam boyu öğrenmeyi içine alan bir eğitim sisteminden geçiyor. Bu bilinçle Büyükşehir Belediyesi olarak tüm kadınlarımızı önemsiyor, onların yanında olmaya gayret gösteriyoruz. Kadın Danışma ve Dayanışma Merkezimiz her türlü psikolojik ve hukuksal desteği ücretsiz olarak verirken eğitim seminerleri ile birlikte, kadınlarımızı her alanda güçlendirmek amacıyla ESMEK’ler aracılığı ile ücretsiz olarak düzenlemiş olduğumuz kurslar ve atölyeleri de kent merkezinin yanı sıra kırsal ilçe ve mahallelerimizde de yaygınlaştırarak çalışmalarımızı hassas bir şekilde sürdürüyoruz.

Büyükşehir Belediyesi olarak yalnızca kadın istihdamında değil kadın yönetici konusunda da duyarlı bir anlayışa sahibiz. Belediyemizin her kademesindeki güçlü kadınların, Eskişehir’i daha güzel bir kent haline getirmek için canla başla çalışarak örnek işlere imza attıklarını, görev aldıkları her konuma değer katıp güzelleştirmelerine de yine hep birlikte tanıklık ediyoruz.  

Kadınların birlik olduğu, her türlü şiddettin hayatımızdan tamamen çıktığı, kadının toplumsal değerini anlayabilen tüm erkeklerin de her fırsatta onlara gerçek anlamda destek olduğu günlere olan inancımla, şahsım ve Eskişehir Büyükşehir Belediyesi olarak yalnızca 25 Kasım’da değil her gün kadınların yanında olduğumuzu bir kez daha hatırlatarak, sevgi ve saygılarımı sunuyorum .

AdminAdmin