KİMDİR
Giriş Tarihi : 24-05-2023 15:56

Yıldırım Nevzat Ünlütürk Kimdir? Eğitim Hayatı ve Başarıları

Milliyetçi Hareket Partisi’nden milletvekili adayı olan Yıldırım Nevzat Ünlütürk’ün kim olduğu merak ediliyor. Peki, Yıldırım Nevzat Ünlütürk kimdir? İşte detaylar…

Yıldırım Nevzat Ünlütürk Kimdir? Eğitim Hayatı ve Başarıları

Nevzat Ünlütürk kimdir

28. dönem milletvekili seçimlerine az bir zaman kala milletvekili listeleri netlik kazanmaya başladı. MHP  İstanbul milletvekili adayları arasında bulunan bir isim de Nevzat Ünlütürk oldu. Peki Nevzat Ünlütürk kimdir? İşte detaylar…

Nevzat Ünlütürk’ün kim olduğu merak ediliyor. MHP İstanbul 1. Bölge Milletvekili adayı olan Nevzat Ünlütürk, Milliyetçi Hareket Partisi'nde MYK üyeliği yapmaktadır.

Nevzat Ünlütürk kimdir?

Milliyetçi Hareket Partisi'nin 28. dönem milletvekili adaylarını duyurulması sonrasında Nevzat Ünlütürk'ün ismi dikkatlerden kaçmadı. Bir önceki seçimlerde de İstanbul'dan 4. bölgeden aday gösterilen Ünlütürk, 2023 milletvekili seçimlerinde ise İstanbul 1. bölge milletvekili adayı olarak kamuoyu ile paylaşıldı.

Teyamül yoklamasının ardından 14 Mayıs 2023 tarihinde düzenlenecek Milletvekili seçimleri için adaylarını açıklayan MHP'de İstanbul adayı Nevzat Ünlütürk'ün ismi ön plana çıktı.

NEVZAT ÜNLÜTÜRK KİMDİR?

1950'li yılların ortasında İstanbul ilinin Avrupa yakasında doğan Nevzat Ünlütürk güney doğulu olduğu bilinmektedir. Nevzat Ünlütürk, ilkokul, ortaokul ve lise eğitim ve öğretim hayatı boyunca İstanbul ilinde eğitim görmüş ancak üniversite için ise Ankara iline yerleşmek zorunda kalmış ve 4 yıl boyunca Ankara'da yaşamıştır. Ankara'da hem okuyup hem çalışan Nevzat Ünlütürk, lisans hayatı bittikten sonra orada edindiği çevre sayesinde siyasete atılmaya karar vermiş ve kendi düşünce yapısına uyan siyasi partileri araştırmaya başlamıştır.

Zehra KüçükZehra Küçük

Zehra Küçük(Web)