NEDİR
Giriş Tarihi : 07-06-2023 11:06

TDK'ye Göre İstiğfar

TDK sözlük anlamına göre İstiğfar ne anlama geliyor? İşte detaylar...

TDK'ye Göre İstiğfar

İstiğfar nedir

İslam dininde büyük bir öneme sahip olan istiğfar en değerli ibadetlerden biridir. Kişinin imanını arttırmak ve günahlarından tövbe etmek için yaptığı ibadetlerden biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Peki istiğfar kelimesinin başka anlamları var mıdır? İşte detaylar...

 

İstiğfar ne demek

İstiğfar kelimesini merak edenler, ne anlama geldiğini öğrenmek isteyen insanlar İstiğfar ne demek? TDK sözlük anlamına göre İstiğfar nedir? sorularının cevabını bulabilmek amacıyla internet mecralarında bulunan kaynakları tarıyorlar. Turkuaz Gazetesi olarak sizler için İstiğfar kelimesini araştırdık. İşte haberin detayları…

 

Günlük konuşma dilinde nadir duyduğumuz ya da hiç duymadığımız kelimeler bulunmaktadır. Bu kelimelere bazen akademik, bazen terminolojik ve eski dönemlerden kalma olabiliyor. Türkçede de yapılarına, oluşumlarına göre farklılaşan pek çok kelime bulunur. İnternette yapacağınız kısa bir araştırma sonucunda hangi kelimenin ne anlama geldiğine dair bilgi sahibi olabilirsiniz. Bu bağlamda İstiğfar nedir? Ne anlama gelmektedir? Sorularına cevap bulmak istiyorsanız haberimizi okuyabilirsiniz. İşte detaylar…

 

İSTİĞFAR NEDİR? TDK SÖZLÜK ANLAMINA GÖRE İSTİĞFAR NE DEMEK?

İstiğfar kelimesi bazı yerlerde karşımıza çıkması olası olan kelimelerden biridir.

Günümüzde çok az insan İstiğfar kelimesinin anlamını bilmektedir. Dolayısıyla anlamı bu kelimeyi ilk defa duyan herkes tarafından merak edilmektedir.

İnsanlar farklı kaynaklardan bu kelimenin anlamını araştırmaktadır.

 

İstiğfar ne demek?

Kelime kökeni Arapça diline dayanan İstiğfar kelimesi, günlük konuşma dilinde çok sık kullanılmaması sebebiyle merak konusu haline gelmektedir.

İstiğfar duası okunmasındaki ama işlenen bir günahı bir daha işlememek niyetiyle günahların affını dilemek tövbe etmek anlamına gelmektedir.

İslam dininde büyük bir öneme sahip olan istiğfar en değerli ibadetlerden biridir. Kişinin imanını arttırmak ve günahlarından tövbe etmek için yaptığı ibadetlerden biri olarak karşımıza çıkmaktadır.

İstiğfar duası diğer bir ismi ise seyyidül istiğfar olarak bilinmektedir. İstiğfar etmek günahları bir daha işlememeye tövbe etmek anlamına geldiği için oldukça faziletli bir ibadettir.

İstiğfar etmek bir çok ayette ve hadiste üzerinde durulan ve Allah’ın tövbeleri kabul edeceği beyan edilen önemli bir konudur. İstiğfar etmek de tövbe etmenin dil ile söylenmesi için okunan bir dua olmaktadır.

 

TDK’ye göre İstiğfar;

(istiğfa:rı), Arapça istiġfār

1. isim, eskimiş, din bilgisi Tanrı'dan suçlarının bağışlanmasını dileme.

2. isim, eskimiş Tövbe etme.

Zehra KüçükZehra Küçük

Zehra Küçük(Web)