GÜNCEL
Giriş Tarihi : 30-01-2023 09:39   Güncelleme : 31-01-2023 23:50

MÜZİSYENLERİN SORUNU ÇALIŞTAYDA KONUŞULDU

MÜZİSYENLERİN SORUNU ÇALIŞTAYDA KONUŞULDU

Türkiye’nin dört bir yanından icracı müzisyen, sanatçı, meslek kuruluşlarının başkan ve temsilcileri, işverenler ile Kültür Turizm ve Çalışma Bakanlığı temsilcilerinin katıldığı çalıştayda müzisyenlerin sorunları detaylı olarak tartışıldı. Birlik Başkanı Mustafa Demir’in açılış konuşmasıyla başlayan çalıştayda Kültür Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürü Ziya Taşkent birer konuşma yaptı.

Pamukkale Üniversitesi öğretim üyesi Prof Dr. Oğuz Karadeniz, örgütlenme ve kayıt altına alınmanın önemine değindi. Uzun süredir müzisyenlerin sorunları ile ilgili çalışmalar yapan Prof. Dr. Karadeniz ve Dr. Nursel Durmaz Bodur, kültür endüstrisinde sigortalılık, müzik endüstrisinin genel görünümü, Türkiye’de müzisyenlerin sosyal güvenliği, sosyal güvensizliğin temel nedenleri, müzik sektöründe Covid 19’un etkileri konularında sunum yaptı.

İcracı müzisyenler Burhan Şeşen, Hüseyin Turan ve Mustafa Özarslan’ın da katılıp görüşlerini dile getirdiği sempozyumda müzik sektöründeki kayıt dışılığın yüzde 47’lere ulaştığı vurgulandı.

Gruplar halinde yapılan çalışmalardan elde edilen sonuçların meslek birlikleri ve bakanlıklar tarafından değerlendirileceği ifade edildi.

AdminAdmin